Ulysses 1781 2
SLOT VAN TWEELUIK
Ulysses 1781 2
KLIK
voor andere strips van
Éric Hérenguel

KLIK
voor andere strips van
Xavier Dorison
ULYSSES 1781 2
De Cycloop (2/2)

Éric Hérenguel + Xavier Dorison
Daedalus | 56 p. | € 17,95 (HC)
Verschroeiend
1,2,3, go! En voordat we het wisten was deze strip alweer uit! Zelden een album gelezen dat zo’n verschroeiend tempo aanhoudt en dat 56 pagina's lang! De held van het verhaal, een gemoderniseerde versie van Odysseus, heeft amper de tijd om met zijn ogen te knipperen of hij staat alweer voor de volgende uitdaging. Bij Homeros mocht het indertijd gelukkig wat trager gaan, anders hadden de Oude Grieken waarschijnlijk Amerika al ontdekt!

Op zich weet scenarist Xavier Dorison amper te verrassen met dit verhaal en toch heeft het iets ondefinieerbaars en krachtigs over zich dat je doet hunkeren naar meer. Tekenaar Éric Hérenguel zet sterke karakters neer en zijn cycloop lijkt wel wat op Iron Maiden-mascotte Eddy, toch de topreferentie voor de bijna gepensioneerde metalhead. Kortom, wie nog eens zin heeft in een ongecompliceerd verhaal met actie, monsters en piraten zit met deze Ulysses 1781 echt wel gebeiteld!

Met dit tweede deel is het verhaal op zich afgelopen, maar er zit toch een cliffhangertje in dat de seizoensfinale van Thuis naar de kroon steekt. Ook al is er voorlopig nog geen zicht op een vervolg, Homeros heeft nog voldoende materiaal in zijn schuif liggen om een boeiende sequel te kunnen verzekeren.
MARIO STABEL --- juni 2017

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: