U-Boot 3
LAATSTE DEEL
U-Boot 3
KLIK
voor andere strips van
Jean-Yves Delitte
U-BOOT 3
Uncle Harry

Jean-Yves Delitte
Daedalus | 48 p. | € 17,95 (HC)
Rommelig
In dit laatste deel krijgen we eindelijk — nu ja — een antwoord op de vraag wat er met de in 1945 in het Amazonewoud verdwenen U-boot is gebeurd. Het rommelig vertelde verhaal springt van het ene tijdperk naar het andere, van het verleden naar het jaar 2054 en terug, en dan ook nog eens op diverse locaties als Tjernobyl, Argentinië, New Mexico, de Atlantische en Indische Oceaan, bovendien op land, in de lucht, op en diep in de zee. Jean-Yves Delitte maakt het ons niet gemakkelijk en dat wreekt zich in de appreciatie voor de reeks die nochtans meeslepend begon.

Het beste van deze reeks is toch weer het vermogen van Delitte om zowel historische als zelf uitgevonden vlieg- en vaartuigen in alle geloofwaardigheid te kunnen tekenen. Naar die decors en machines kunnen we blijven kijken en Delitte neemt daar ruim de plaats voor. Helaas blijven zijn personages wat onhandig in elkaar zitten met te vaak dezelfde gezichten die we niet uit elkaar kunnen houden.

Uiteindelijk moeten we U-Boot meer bij De Neptunus, De Nieuwe Tsaren en Matt Peterson plaatsen dan bij Black Crow, Het Bloed van Lafaards en Tanâtos... als je begrijpt wat we bedoelen.
DAVID STEENHUYSE --- september 2017

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: