Lacrima Christi 2
DEEL 2 VAN ZEVENDELIGE REEKS
Lacrima Christi 2
KLIK
voor andere strips van
Denis Falque


KLIK
voor andere strips van
Didier Convard
DE GEHEIME DRIEHOEK - LACRIMA CHRISTI 2
Het Begin van de Apocalyps

Denis Falque + Didier Convard
Glénat | 56 p. | € 15,95 (HC)
Op je hoede
We vragen ons weleens af hoe een doordeweekse dag van Didier Convard eruitziet. Sluipt hij gekleed in een lange impermeabel en een deukhoed van het ene portiek naar het andere? Bezigt de man een resem aliassen om zijn opzoekwerk in obscure bibliotheken te kunnen doen? Woont hij in een goedbeveiligd duplexappartement met ensuite panic room en overleeft hij via de bol.coms en de Hello Freshen van deze wereld? Feit is dat hij als grootmeester van de esoterische complotconceptreeksen (woord staat nog niet in de Van Dale) onze interesse maar blijft wekken. Net als je denkt dat je het wel gehad hebt met zijn verhaal, schudt hij immers doodgemoedereerd een vervolg of een spin-off uit zijn mouw.

In dit tweede deel van Lacrima Christi wordt de plot rond het middeleeuwse chemische wapen verder uitgerold. We zien onder andere dat Noord-Korea niet alleen in real time, maar ook in de stripversie op zoek is naar een allesvernietigend wapen. Zo houdt Convard onbewust toch weer de vinger aan de pols, al heeft hij soms wel veel tekst nodig om zijn boodschap over te brengen en verwijst hij de degelijke tekeningen van Denis Falque zo nogal eens naar de achtergrond.

Volgens de Franse site van Glénat zijn er zeven delen voorzien in deze reeks en nog deze maand verschijnt voor onze Franse vrienden al nummer 3. Ook de nieuwe Dan Brown ligt deze maand in de winkelrekken. De liefhebbers van religieuze thrillers, geheime codes en complottheorieën kunnen hun hartje weer ophalen!
MARIO STABEL --- oktober 2017

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: