Angel Wings 4
EESTE DEEL VAN TWEEDE CYCLUS

OOK VERKRIJGBAAR ALS LUXE MET ALTERNATIEVE COVER, EX-LIBRIS EN DISPLAY VAN CORSAIR-VLIEGTUIG TEGEN 29,95 EURO
Angel Wings 4
KLIK
voor andere strips van
Romain Hugault


KLIK
voor andere strips van
Yann
ANGEL WINGS 4
Paradise Birds

Romain Hugault + Yann
Silvester | 48 p. | € 16,95 (HC)
Passie voor vertellen
Na de eerste cyclus in Azië vinden we Angela McCloud, de vrouwelijke pilote met Bettie Page-kapsel en een voorsteven waarbij al haar outfits te krap zitten, terug boven de Stille Oceaan, meerbepaald op weg naar het eilandgroepje Ulithi, een rustplek voor de Amerikaanse troepen. Ze kreeg de opdracht pin-upmeisje Betty Hutton (een knipoog naar de echte Amerikaanse actrice Betty Lutton) naar de basis op het grootste eiland te vliegen waar ze de soldaten moet vermaken. De blondine is aan amfetaminepillen verslaafd en het contrast met de zwartharige, brutale Angela kon niet groter zijn. Onderweg worden ze aangevallen door Japanse toestellen. Daar komen ze goed uit, maar Angela is helemaal niet opgezet met haar babysittersfunctie ten dienste van een "trut", een "leeghoofdig wicht". De kolonel op de basis vertrouwt haar echter toe dat haar missie om miss Lutton van de ene basis naar de andere te escorteren een perfecte dekmantel is voor een gewichtiger missie om spionnen op te sporen. Al snel reist Angela door naar Hawaï voor het volgende onderdeel van het plan. Ze beleeft er romantische momenten na ogenschijnlijk grensoverschrijdend gedrag. En ook haar privéonderzoek naar de dood van haar zus gaat voort.

Angel Wings is tot nu toe de succesvolste reeks van Romain Hugault en scenarist Yann zal ook wel niet klagen. Dat hebben de auteurs integraal te danken aan hun prestaties om ten eerste een meeslepende intrige neer te zetten waarbij de tekeningen grotendeels ten dienste staan van het verhaal. "Grotendeels", want Hugault neemt elke kans ruimschoots te baat om te tonen dat hij tegenwoordig de beste vliegtuigtekenaar is en hij buit die kansen volop uit. Ook in de jaren 1940-interieurs, de knappe wagens en, jawel hoor, andere carrosserieën blinkt hij uit. Een prettig ogend, aangenaam leesbaar verhaal is het minste dat je kan zeggen over deze optimale samenwerking tussen twee luchtvaartfanaten met een passie voor vertellen.

Voor de 444 grootste fans is er ook een limited edition beschikbaar met een alternatieve cover (minder vliegtuig, meer Angela), een ex-libris met de coverillustratie van de reguliere editie en een kartonnen display van een Corsair-vliegtuig.
DAVID STEENHUYSE --- november 2017

Lees ook deze vorige besprekingen of raadpleeg ons archief: